Muziek

‘Een ervaren DJ bepaalt voor 30% de sfeer, een slechte DJ voor 80%..’

Wanneer je gaat trouwen of een feest organiseert kun je alles tot in de puntjes plannen, behalve de muziek. Maar juist die muziek is erg belangrijk en sfeerbepalend, als allround DJ is het mijn vak om aan te voelen waar je gasten wel of niet op zitten te wachten.

Na een gesprek in mijn showroom en een uitgebreide vragenlijst ben ik op de hoogte van je wensen en voorkeuren. Maar hoe de avond precies verloopt weten we allebei niet, qua muziek plan ik dan ook helemaal niets van te voren. Probeer echt aan te voelen wat er op dat moment nodig is, timing is daarbij erg belangrijk. Niet alleen timing van de muziek, maar ook alles erom heen, ik denk graag met je mee en geef tips op dit gebied.

Uiteraard kunnen je gasten verzoekjes doen, ik draai digitaal en heb altijd een kleine 100.000 nummers paraat vanaf de jaren 60 tot de laatste top40 hits. Ook bij verzoekjes bepaal ik of en wanneer ik het draai, alles om de dansvloer vol te houden.

Omdat ik ‘luister’ naar je gasten en eigenlijk alles kan draaien is een eigen stijl moeilijk te omschrijven, maar een paar steek woorden die bij mijn draaistijl passen zijn: Feest van herkenning, Raak, Modern, Ongedwongen, voor Jong&Oud, Flexibel en vooral swingend.

Onder het motto ‘praten is voor dj’s die niet kunnen mixen’ ben ik een fanatiek beatmixer. De microfoon hanteer ik alleen wanneer nodig.

Reacties zijn gesloten.